Contractnieuws bij PSV: zes spelers moeten weg, twee opties wel gelicht

Contractnieuws bij PSV: zes spelers moeten weg, twee opties wel gelicht

01-04-2022 12:50
59

PSV heeft de aflopende contracten van zes spelers formeel opgezegd. De optie in de verbintenis van Michal Sadílek is wél gelicht, zo bevestigen de Eindhovenaren vrijdag.

De 22-jarige Tsjech ligt nu tot medio 2023 vast in het Philips Stadion. Dit seizoen speelt hij op huurbasis voor FC Twente. Die club beschikt over een optie tot koop en volgens het Eindhovens Dagblad hoopt PSV Sadílek nog altijd te kunnen verkopen. De nummer twee van de Eredivisie heeft zich van een transfersom verzekerd door zijn contract te verlengen.

PSV maakt bekend dat ook de optie in de verbintenis van Tyrick Bodak is gelicht. Ook de doelman van Jong PSV ligt nu tot de zomer van 2023 vast. Voor zes andere spelers van de Eindhovense beloften is geen toekomst bij de club: Yunus Bahadir, Nathan Markelo, Nigel Thomas, Damian Timan, Cheick Touré en Dylan Hopman vertrekken transfervrij.

PSV moest, net als alle andere betaald voetbalclubs, volgens de geldende CAO voor 1 april duidelijkheid verschaffen over verlengde aflopende spelerscontracten.