Algemeen Dagblad: Beugelsdijk en Meijers aandeelhouder in illegaal gokbedrijf

Algemeen Dagblad: Beugelsdijk en Meijers aandeelhouder in illegaal gokbedrijf

01-04-2022 14:31 Laatste update: 14:52
123

Meerdere profvoetballers zijn betrokken bij een illegaal gokbedrijf, onder wie Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers (Sparta). Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag. Beugelsdijk en Meijers kochten aandelen en andere spelers, waaronder Jordy Clasie, maakten geld over naar een rekening van het bedrijf.

Volgens het AD gaat het om Edobet, dat inmiddels opgeheven is. De krant schrijft dat Beugelsdijk en Meijers respectievelijk één en twee procent van de aandelen hebben gekocht.

Beugelsdijk tekende in april 2017 een overeenkomst waarin staat dat het aandeel na zijn profcarrière geleverd wordt. Meijers tekende in diezelfde periode en betaalde 20.000 euro voor aandelen, om later nog eens 56.000 euro op een bankrekening te storten die gekoppeld wordt aan Edobet. Bij AZ'er Clasie gaat het om 30.000 euro. Hij is eerder al eens geschorst.

"Ik wil niet reageren. Daar heb ik niets aan, mensen hebben hun oordeel toch al klaar. Het was voor na mijn carrière, dat staat in de documenten. Dat zegt genoeg", zegt Beugelsdijk tegen het AD. Meijers wilde niet reageren. De KNVB noemt het 'absoluut zorgelijk' dat spelers betrokken zijn bij 'illegale gokbedrijven en/of aandeelhouder zijn.'

"Als spelers dan aandeelhouders zijn, maken ze eigenlijk onderdeel uit van een illegale en dus verboden organisatie. Indien dat enige relatie heeft met het voetbal, zou dit ook kunnen worden aangemerkt als het schaden van de belangen van het voetbal en dat is een tuchtrechtelijke overtreding", aldus de bond.

Kishna, Havenaar en Meissner
Het AD noemt ook de namen van Mike Havenaar, Thomas Meissner (ex-ADO Den Haag) en Ricardo Kishna (ADO Den Haag). Meissner maakte 30.000 euro over, Havenaar 22.000 euro. Kishna kreeg van Edobet een aandelencontract aangeboden, maar heeft dat niet getekend. Hij heeft wel gegokt. "Als ik won dan kreeg ik dat geld cash uitbetaald", vertelt de speler tijdens een politieverhoor. Het contract zou Kishna 50.000 euro kosten. Hij heeft niet op wedstrijden uit zijn eigen competitie gegokt, zegt hij.