Ten Hag: 'Mocht ik de volgende stap zetten, dan hoop ik dat mensen dat begrijpen'

Ten Hag: 'Mocht ik de volgende stap zetten, dan hoop ik dat mensen dat begrijpen'

01-04-2022 15:54
63

Erik ten Hag benadrukt dat zijn aandacht momenteel volledig op Ajax is gericht. De trainer van de Amsterdammers wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Manchester United.

"Mijn focus ligt momenteel alleen op Ajax", benadrukt Ten Hag in gesprek met Sport1. "Maar in het voetbal weet je het nooit. Ik wil niets uitsluiten. Momenteel ben ik hier bij Ajax om te presteren. Inclusief de bekerfinale tegen PSV hebben we nog acht finales te gaan en daar heb ik al mijn energie voor nodig. Al het andere zou alleen maar afleiding zijn."

"Ik weet dat alles in het voetbal van de ene op de andere dag kan veranderen. Mocht ik op een gegeven moment besluiten om de volgende stap te zetten, dan hoop ik dat de mensen hier het begrijpen", vervolgt Ten Hag, die als één van de topfavorieten wordt gezien om bij United aan de slag te gaan. Hij zou zelfs al gesproken hebben met de Premier League-grootmacht. Kan hij dat bevestigen? "Iedereen kent elkaar in de branche. Er zijn altijd gesprekken met vertegenwoordigers van andere clubs, dat is normaal. Manchester United is een geweldige club met geweldige fans."

"Maar ik kan mezelf alleen maar herhalen: mijn focus ligt volledig op Ajax. We zijn al volop aan het plannen voor het nieuwe seizoen", aldus Ten Hag, die pas als het seizoen is afgelopen in gesprek gaat met de Amsterdamse clubleiding. "Ik kan wel zeggen dat Ajax en Erik ten Hag op dit moment erg blij met elkaar zijn."