KKD-topclubs winnen niet, Ihattaren keert terug en Almere dendert door

KKD-topclubs winnen niet, Ihattaren keert terug en Almere dendert door

01-04-2022 21:58
68

De 33e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is een hele bijzondere gebleken. De hele top-drie liet punten liggen, Mohamed Ihattaren maakte zijn rentree als voetballer en Almere City blijft maar doordenderen in de vierde periode.

De Graafschap - FC Emmen 1-1
De koploper in de Keuken Kampioen Divisie stevent op promotie naar de Eredivisie af, maar kon vrijdagavond niet winnen in Doetinchem. De Graafschap, met interim-trainer Jan Vreman aan het roer, toonde zich strijdbaar voor het eigen publiek en kwam via Joey Konings na een kwartier op voorsprong. Vlak voor rust maakte Rui Mendes er 1-1 van, maar verder kwam Emmen niet. 

Almere City - Excelsior 3-0
Als nummer drie zou Excelsior kunnen profiteren van het puntenverlies van Emmen, maar dat was buiten periode-koploper Almere City gerekend. Die ploeg won tot dusver al hun wedstrijden in de vierde periode en voegde daar een vijfde aan toe door de Rotterdammers geen schijn van kans te geven. Jeffry Puriel, Ilias Alhaft en Lance Duijvestijn maakten de goals en dus blijft Almere hoop houden op een periodetitel en deelname aan de play-offs.

FC Volendam - TOP Oss 1-2
Volendam zit in een dipje en dat bleek ook tegen Oss weer. Na vier minuten tekende Joshua Sanches al voor de openingstreffer namens TOP en die marge werd vervolgens met hand en tand verdedigd door de Brabanders. De formatie van trainer Wim Jonk kwam er maar niet doorheen, incasseerde in blessuretijd zelfs nog de 0-2 van Dean Guezen en liet derhalve na om Emmen en Excelsior een tik uit te delen. De 1-2 van Martijn Kaars kwam te laat.

NAC Breda - Jong Ajax 0-0
De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion stond in het teken van de protesten tegen de overname van NAC door de City Football Group én de rentree van Mohamed Ihattaren. Dat bleef zo, want doelpunten vielen er niet in Breda. Ook Ihattaren kon daar in het half uur dat hij mee mocht doen geen verandering in brengen, ondanks dat hij twee aardige kansen kreeg.

Overige uitslagen
VVV-Venlo - ADO Den Haag 0-5
Roda JC - Jong FC Utrecht 2-1
FC Dordrecht - FC Eindhoven 0-1
Helmond Sport - MVV 1-2
Telstar - FC Den Bosch 1-2
Jong AZ - Jong PSV 2-0