Schreuder en Brugge zetten prima reeks door dankzij goal van Lang

01-04-2022 22:47
7

Club Brugge heeft voor de zevende keer op rij een competitiewedstrijd gewonnen. Mede dankzij een goal van Noa Lang werd Beerschot VA met 1-3 verslagen.

Na bijna een maand als bankzitter te hebben gefungeerd, stond Lang weer eens in de basiself van trainer Alfred Schreuder. De aanvaller maakte zijn uitverkiezing meer dan waar, want na negentien minuten had hij de bal er al in liggen. Lang draaide, schoot hard en vond de korte hoek, waardoor Club op 0-1 kwam.

In de tweede helft beslisten de Bruggelingen het duel. Mats Rits verdubbelde de marge en Charles De Ketelaere maakte er zelfs 0-3 van, waarna Lawrence Shankland vanaf de strafschopstip de eer redde voor Beerschot. Verder dan die goal kwam de thuisploeg niet en dus boekte Club alweer zijn zevende competitiezege op rij.

Daarmee is het koploper Union Saint Gilloise genaderd tot op twee punten, maar die ploeg komt later dit weekend nog in actie. Over twee wedstrijden zit de reguliere competitie erop en wordt er een kampioensgroep gespeeld. Dan wordt bepaald of het Club van Schreuder alsnog met de titel aan de haal gaat.