De Telegraaf onthult gelimiteerde transfersom van door United gewilde Ten Hag

De Telegraaf onthult gelimiteerde transfersom van door United gewilde Ten Hag

02-04-2022 07:26
50

Manchester United kan Erik ten Hag voor twee miljoen euro overnemen van Ajax. De Engelse club ziet in de Ajax-trainer een topkandidaat om na dit seizoen het stokje over te nemen van Ralf Rangnick.

Toen Ten Hag in april 2021 zijn contract bij Ajax verlengde tot de zomer van 2023, kwamen Overmars en de entourage van de oefenmeester overeen om er een clausule in op te nemen waarbij Ten Hag voor een bedrag van twee miljoen euro kan vertrekken uit Amsterdam, zo weet De Telegraaf. Net als bij de 'transfers' van Peter Bosz (naar Borussia Dortmund voor vijf miljoen) en Alfred Schreuder (Hoffenheim voor één miljoen), zal Ten Hag Ajax een geldbedrag opleveren.

Ten Hag richt zich vooralsnog op de Eredivisie met Ajax. De wedstrijd tegen FC Groningen van dit weekend levert de trainer echter een flinke puzzel op. Antony is geschorst na zijn rode kaart in De Klassieker tegen Feyenoord, Lisandro Martínez lijkt nog niet hersteld van een blessure en Edson Álvarez meldde zich vrijdag pas weer op de club na interlandverplichtingen met Mexico. Achter de naam van Jurriën Timber staan een klein vraagteken.

De wedstrijd tussen Groningen en Ajax wordt zaterdagmiddag om 16.30 uur afgewerkt.