Barça zonder De Jong tegen Sevilla: spits test positief op coronavirus

Barça zonder De Jong tegen Sevilla: spits test positief op coronavirus

02-04-2022 11:58
10

Luuk de Jong moet het weerzien met Sevilla aan zich voorbij laten gaan. De Nederlandse spits ontbreekt vanwege een coronabesmetting tijdens de Spaanse topper van zondag in Camp Nou, zo maken de Catalanen bekend.

Volgens Barça verkeert De Jong in 'goede gezondheid'. Toch moet de voormalig PSV'er het treffen met Sevilla missen. De Andalusiërs verhuren hem dit seizoen aan Blaugrana, waarvoor hij zes keer scoorde in 22 officiële duels. Vooral sinds de komst van Xavi moet hij het doen met invalbeurten. Toch bewees De Jong zijn waarde, onder meer met goals tegen Espanyol en Athletic Bilbao. 

"Hij presteert heel goed. Hij is een voorbeeld", zei Xavi eerder over zijn pinchhitter. "Als we hem nodig hebben, presteert hij. Dat geeft de kwaliteit van de professional die hij is aan. Hij helpt het team enorm." De Jong keert komende zomer terug bij Sevilla, waar hij nog een contract heeft tot medio 2023. Die club zou hem willen verkopen.

Nummer twee Sevilla heeft momenteel drie punten meer dan Barça, dat derde staat. De Catalanen speelden wel een duel minder. Koploper Real Madrid heeft respectievelijk negen en twaalf punten meer en stevent af op de landstitel.