'Ik ga nog één keer goed lezen, maar volgens mij heb ik geen verrassingsclausule'

'Ik ga nog één keer goed lezen, maar volgens mij heb ik geen verrassingsclausule'

02-04-2022 12:18
2

Javier Vet weet nog niet wat de toekomst hem gaat brengen. De middenvelder van NEC kreeg te horen dat zijn contract in Nijmegen formeel is opgezegd, maar kan nog met de club in gesprek. Een overstap behoort ook tot de mogelijkheden, omdat Vet meer wil spelen.

Een jaar geleden had Vet ook een aflopend contract, maar was er een clausule die zei dat hij bij promotie in Nijmegen kon blijven. Toen NEC tegen alle verwachtingen in via de play-offs inderdaad naar de Eredivisie ging, was de middenvelder dus extra blij. "Ik ga het contract nog één keer goed doorlezen, maar volgens mij is er dit jaar geen verrassingsclausule", zegt de lachende Vet tegen Omroep Gelderland.

Opnieuw bij NEC blijven is nog steeds een optie voor de Amsterdammer. Als de club met hem in gesprek wil, zal hij dat doen. "Maar ik zit wel op een punt in mijn carrière dat ik meer moet gaan spelen. Ik zal dat wel meenemen als ze toch nog komen. Er is veel concurrentie. Er zijn vijf, zes spelers voor die drie plekken. Voor mij is dat een redelijk zure situatie geweest."

Vet is voornamelijk invaller, maar laat zich wel zien als hij erin komt. Hij staat te boek als 'draufgänger' en maakte in de uitwedstrijd bij FC Twente als invaller bijvoorbeeld nog de winnende (1-2). "In de invalbeurten laat ik zien wat ik kan brengen voor het team. Jammer dat er geen stijgende lijn in zit qua minuten. Maar goed, daar heb ik inmiddels vrede mee. Het is nooit leuk, maar ik doe wat ik kan voor het team."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie