Qatarese bond en Amerikaanse tv zorgen voor verschuiving van WK-duel Oranje

Qatarese bond en Amerikaanse tv zorgen voor verschuiving van WK-duel Oranje

02-04-2022 14:34 Laatste update: 14:40
48

NederlandSenegal is de openingswedstrijd van het WK geworden en dat was een verrassing voor velen. Nu blijkt dat de Qatarese bond en de Amerikaanse televisiewereld ervoor gezorgd hebben dat dat gebeurde.

Normaal gesproken speelt het gastland in de openingswedstrijd, maar dat is nu niet het geval. Qatar tegen Ecuador wordt gespeeld als het al donker is in Qatar en dat komt doordat er een vuurwerkshow gepland staat rond dat duel. De Qatarese bond had graag dat die vuurwerkshow niet in de middag plaatsvond en vroeg dus aan de FIFA om die wedstrijd later op de dag in te plannen.

Daarnaast wilden de Amerikanen graag dat hun land zo laat mogelijk op de dag in actie komt. Vanwege het tijdsverschil zou een vroege wedstrijd in Qatar betekenen dat fans in de USA 's nachts op moeten om te kunnen kijken en dat heeft men daar liever niet. Ook dat verzoek werd bij de FIFA ingediend en werd goedgekeurd. De wereldvoetbalbond heeft aan de KNVB laten weten dat dit de redenen zijn om Oranje de openingswedstrijd te laten spelen.