Bayern zet puntjes op de i met kraker op komst, Champions League-averij Flekken

Bayern zet puntjes op de i met kraker op komst, Champions League-averij Flekken

02-04-2022 17:25 Laatste update: 17:28
7

Bayern München was de voorbije weken niet in beste vorm, maar heeft in de lastige uitwedstrijd tegen SC Freiburg orde op zaken gesteld. Mark Flekken en de zijnen werden in de slotfase op de knieën gedwongen door Der Rekordmeister.

SC Freiburg-Bayern München 1-4
De verrassende nummer vijf van Duitsland is nog altijd in de race om Champions League-voetbal en bleek ook opgewassen tegen Bayern. Na een uur spelen kopte Leon Goretzka de bal voorbij de te laat uitgekomen Flekken, maar Freiburg kwam meteen op gelijke hoogte via een slimme schuiver van Nils Petersen: 0-1 en 1-1. Bij het aanbreken van het slotkwartier deed Bayern alsnog zaken: Serge Gnabry verraste Nico Schlotterbeck in de zestien meter en schoof de bal voorbij Flekken. Kingsley Coman en Marcel Sabitzer voerden de score in de slotfase verder op. De regerend Bundesliga-kampioen zet achtervolger Borussia Dortmund op negen punten en kan rustig naar de kraker tussen Dortmund en RB Leipzig kijken.

Bayer Leverkusen-Hertha BSC 2-1
De nederlaag van Freiburg is ook goed nieuws voor Bayer Leverkusen, dat juist hard op weg is naar het miljardenbal. Mitchel Bakker speelde 74 minuten bij Die Werkself, die tegen degradatiekandidaat Hertha BSC hun derde plek verdedigden. Nadat Lucas Alario en Karim Bellarabi kort na elkaar voor 1-0 en 2-0 zorgden, deed Vladimir Darída nog voor rust iets terug. Daar bleef het echter ook bij voor de ploeg van Felix Magath.

Overige uitslagen
Arminia Bielefeld-VfB Stuttgart 1-1
Hoffenheim-VfL Bochum 1-2
Eintracht Frankfurt-Greuther Fürth 0-0