Nijhuis wekt verbazing bij Groningen - Ajax: 'Ik fluit af, geen gezeur meer'

Nijhuis wekt verbazing bij Groningen - Ajax: 'Ik fluit af, geen gezeur meer'

2 april - 17:36
93

Marciano Vink verbaast zich over het optreden van Bas Nijhuis in het Eredivisie-duel tussen FC Groningen en Ajax. De scheidsrechter floot af voor de rust, maar de VAR greep in: de bal ging alsnog op de stip na een handsbal van Damil Dankerlui.

"Nijhuis dacht zich er makkelijk vanaf te maken. Hij fluit gewoon af 'en dan praten we er niet meer over'. Maar hij werd teruggeroepen door de VAR. Het was gewoon een overduidelijke handsbal van Dankerlui", reageert Vink bij ESPN. "Het is wel typisch Bas. Die dacht gewoon: ik fluit af, geen gezeur meer. Maar dit kon gewoon niet."

Volgens Vink nam de VAR de juiste beslissing. "De handsbal vindt gewoon plaats tijdens de wedstrijd. Er was nog niet afgefloten. Alleen Nijhuis dacht dat hij af kon fluiten en men het zou vergeten in de rust. De VAR heeft hem gewoon terecht teruggeroepen. Het was een penalty."

Dusan Tadic verzilverde de strafschop, waardoor Ajax een achterstand omboog in een 1-2 voorsprong. "Dat Ajax hier voor mag komen is een wonder, want ze speelden heel erg slecht", oordeelt Vink. "De eerste twintig minuten begonnen ze 'oké', maar daarna waren ze de grip totaal kwijt. Ze hadden heel veel moeite met Abraham, die veel naar binnen kwam. Daar wisten ze op het middenveld geen raad mee. Als je niet scherp bent en het niet goed neerzet, krijg je zo'n wedstrijd waarin iedereen elkaar aankijkt en niet weet wat ze moeten doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie