Manchester City weer op 1, Eriksen en Brentford vernederen Chelsea in eigen huis

02-04-2022 17:54 Laatste update: 17:55
10

Manchester City heeft zijn koppositie in de Premier League na ruim twee uur weer heroverd op Liverpool: de regerend landskampioen maakte op bezoek bij Burnley het verschil in de eerste helft. Chelsea liet zich thuis op sensationele wijze verrassen door Brentford, waar Christian Eriksen weer eens tot scoren kwam.

Burnley-Manchester City 0-2
Manchester City was eerder op de zaterdag op twee punten gezet door Liverpool, maar het werd op Turf Moor al snel duidelijk dat de wisseling van de wacht slechts tijdelijk zou zijn. Binnen vijf minuten knalde Kevin De Bruyne de openingstreffer voorbij Nick Pope, waarna Ilkay Gündogan al vroeg in de wedstrijd met een gelukje de 0-2 eindstand vastlegde. Wout Weghorst werd tien minuten voor tijd vervangen, Nathan Aké maakte de wedstrijd vol bij de gasten. Op zondag 10 april is het tijd voor de kraker tussen Manchester City en Liverpool.

Chelsea-Brentford 1-4
Nummer Chelsea is al kansloos voor de titel en lijkt ook niet meer bedreigd te kunnen worden door zijn achtervolgers, maar is zaterdag in eigen huis flink door het ijs gezakt. Antonio Rüdiger opende vlak na rust de score met een fraaie knal van grote afstand, maar daarna verbijsterden de gasten alles en iedereen. Vitaly Janelt knalde direct de gelijkmaker voorbij Édouard Mendy, Eriksen ging verder met wat hij in de interlandperiode al deed en Janelt werkte ook meteen de 1-3 binnen. Yoane Wissa maakte vlak voor tijd de vernedering compleet.