Ten Hag geeft Ajax-fans ervan langs: 'Nota bene zijn eigen fans fluiten hem uit!'

Ten Hag geeft Ajax-fans ervan langs: 'Nota bene zijn eigen fans fluiten hem uit!'

02-04-2022 20:42 Laatste update: 21:12
183

Erik ten Hag stelt dat de mentaliteit van zijn ploeg ervoor gezorgd heeft dat Ajax zaterdagmiddag met 1-3 bij FC Groningen won. Daarom wil de trainer ook niet te lang stilstaan bij het feit dat de Amsterdammers hun wedstrijden maar moeizaam winnen.

Uitspraken over de matige vorm van Ajax wijst Ten Hag dan ook van de hand. "Vanaf 1 januari hebben we één wedstrijd verloren en dat tekent de ongelofelijke winnaarsmentaliteit", zegt de trainer van de Amsterdammers op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "We hebben wat wisselingen in de laatste weken en dan gaan er wat automatismen weg."

Als Ajax weer vaak in dezelfde formatie kan spelen, verwacht Ten Hag ook beter spel. "Ik hoop dat we de komende weken terug kunnen naar die automatismen door in een vastere formatie te spelen. Dan zullen we hopelijk beter gaan voetballen. Als je deze mentaliteit houdt, want die heb je zeker in deze fase nodig, dan blijven de overwinningen komen."

De trainer van de Amsterdammers wilde ook nog iets zeggen over het uitfluiten van spelers. Waar Dusan Tadic zich uitsprak tegen de fans van FC Groningen, was Ten Hag fel richting de eigen aanhang. "Wat ze ten aanzien van Daley Blind doen, dat vind ik niet kunnen. Hij heeft de club en het Nederlandse voetbal zo veel gebracht!"

"Er loopt op de Nederlandse velden geen speler met een palmares als dat van Daley Blind en die wordt dan zo bejegend en bekritiseerd door nota bene zijn eigen fans", raast Ten Hag verder. "Dat vind ik ook niet kunnen. Daar hebben wij als Nederlanders echt een les te leren. In het buitenland worden spelers met meer respect behandeld."