PSV maakt 3-0 achterstand goed in Enschede, maar geeft alsnog terrein prijs

PSV maakt 3-0 achterstand goed in Enschede, maar geeft alsnog terrein prijs

02-04-2022 20:44
344

PSV heeft tijdens een zinderend voetbalgevecht in Enschede een vlotte 3-0 achterstand goedgemaakt. De ploeg van Roger Schmidt heeft echter weinig aan het uiteindelijke 3-3 gelijkspel: Ajax is twee punten uitgelopen op de nummer twee van de Eredivisie.

PSV zag André Ramalho en Cody Gakpo na hun blessures terugkeren op de bank, terwijl aanjager Michal Sadílek namens FC Twente tegen zijn eigenlijke werkgever kon aantreden. Een andere oude bekende, Joshua Brenet, leek al vroeg te profiteren van een taxatiefout van Joël Drommel, maar de VAR zag hands en keurde die treffer af.

De gasten waren gewaarschuwd, maar werden alsnog overlopen door een ontketend FC Twente. Drommel zag er na een diepe bal op Dimitris Limnios opnieuw niet goed uit, waarna Ricky van Wolfswinkel de 1-0 binnen kon schuiven. Diezelfde Van Wolfswinkel kreeg even later vrij baan en verdubbelde de marge. Ramiz Zerrouki trof de paal, maar ook de 3-0 liet niet lang op zich wachten: Olivier Boscagli treuzelde in de opbouw, Daan Rots kon ervandoor op rechts en Michel Vlap schoot raak.

De Enschedese storm ging liggen en PSV kwam in de eerste helft weer terug in de wedstrijd: Joey Veerman verraste Lars Unnerstall met een bekeken schot van afstand en tekende voor de 3-1. Schmidt legde bij rust drie troefkaarten op tafel: Ramalho, Gakpo en Noni Madueke vielen in en PSV begon aan een offensief. Dat leverde al snel de 3-2 van Gakpo op, na een fraaie inzet vanuit de tweede lijn.

Gakpo leek de comeback ook nog compleet te maken, maar zijn 3-3 werd afgekeurd wegens nipt buitenspel. Hoewel Vlap nog de paal teisterde, speelde het spel zich na rust vrijwel volledig af op de helft van FC Twente. Unnerstall moest er meerdere malen aan te pas komen om zijn oude club van scoren te houden en bewaarde zijn beste redding voor de slotfase: Madueke schoot ook op de paal en de Duitse goalie ranselde op flitsende wijze de rebound van Ibrahim Sangaré uit het doel.

PSV bleef tot de laatste seconde op de poort bonken en kreeg in de extra tijd alsnog loon naar werken: Unnerstall redde nog maar eens op een inzet van Philipp Max, maar Boscagli was hem in de rebound te slim af en maakte alsnog de 3-3. Na Ajax' overwinning op FC Groningen eerder op de dag is het verschil tussen de nummers één en twee echter gegroeid naar vier punten, met nog zes speelrondes te gaan. PSV speelt midweeks voor de Conference League tegen Leicester City en ontvangt daarna RKC Waalwijk. FC Twente komt voorlopig naast nummer drie Feyenoord en speelt zaterdag uit tegen NEC.