Gakpo: Dan zitten we op de bank met zijn allen met frustratie te kijken

Gakpo: "Dan zitten we op de bank met zijn allen met frustratie te kijken"

02-04-2022 21:24
77

PSV knokte zich zaterdag tegen FC Twente terug van een 3-0 achterstand, maar had alsnog niet veel reden tot juichen: na de 3-3 in de Grolsch Veste hebben de Eindhovenaren alsnog dure punten laten liggen in de titelrace met Ajax. Cody Gakpo zag het vanaf de bank al vroeg misgaan.

De smaakmaker keerde terug van een blessure, begon als reserve en zag zijn ploeg binnen een half uur met 3-0 achter staan. "Frustrerend", reageerde hij na afloop in gesprek met ESPN. "Dat doen we niet goed, dat mag niet gebeuren. Dan zitten we op de bank met zijn allen met frustratie te kijken. Maar de spelers in het veld ook, denk ik."

Halverwege viel Gakpo alsnog in, samen met André Ramalho en Noni Madueke. Het leverde PSV de nodige nieuwe impulsen op, maar de knappe comeback leverde slechts een punt op. "Van 3-0 achter naar 3-3: als je het zo zegt, is het best prima gedaan, maar we willen in de titelrace blijven en dan moeten we niet zo doen. Dan moeten we deze wedstrijd gewoon winnen, om aan te haken bij Ajax. We weten dat ze hadden gewonnen (op bezoek bij FC Groningen, red.). Dus dan moeten wij dat ook doen, alleen hebben wij dat nagelaten."

PSV krijgt donderdag alweer zijn volgende opdracht. Om 21.00 uur Nederlandse tijd begint het eerste Conference League-treffen met Leicester City.