Van Hintum: Maakt voor mij niet uit of ze erin blijven of degraderen

Van Hintum: "Maakt voor mij niet uit of ze erin blijven of degraderen"

02-04-2022 23:42
12

FC Groningen-routinier Bart van Hintum is na de wedstrijd tegen Ajax van zaterdagmiddag kort ingegaan op zijn aanstaande vertrek. De 35-jarige verdediger kreeg onlangs te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zal worden.

Van Hintum zal niet samenwerken met de nieuwe trainer Frank Wormuth, die hij nog kent van zijn tijd bij Heracles Almelo. "Ik heb een verleden met deze trainer, dat verliep toen al niet vlekkeloos. Dus ik had het al een beetje aan zien komen", reageert hij tegenover ESPN. Van Hintum vraagt zich dan ook af of deze beslissing op basis van sportieve gronden is genomen. "Omdat ik er gewoon lekker in zit, ik ben fit, dus ik kan makkelijk nog een jaar door."

Dat gaat hij mogelijk doen bij PEC Zwolle, de club die hij tussen 2011 en 2016 al diende. Van Hintum bevestigt het nieuws dat al de ronde deed. "Als jij het zegt, dan zal het wel waar zijn", lacht hij. "Nee, ik heb daar vijf leuke jaren gehad, PEC is mijn cluppie. Het voelt ook als thuiskomen en ik ga ervan uit dat ze erin blijven. Het wordt moeilijk, maar het maakt voor mij niet uit of ze erin blijven of degraderen, voor mijn keuze maakt het in principe niet uit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie