Oorlogstaal Laporta richting City en PSG: 'Verzetten ons tegen die geldmachines'

Oorlogstaal Laporta richting City en PSG: 'Verzetten ons tegen die geldmachines'

3 april - 12:12 Laatste update: 12:33
83

Joan Laporta stelt dat hij het Europese voetbal wil redden met de Super League. De voorzitter van FC Barcelona verklaart de rijke eigenaren van Manchester City en Paris Saint-Germain de oorlog.

Laporta liet onlangs al weten dat de ideeën voor de Super League nog springlevend zijn. "We gaan door. We promoten het project samen met Florentino Pérez (voorzitter Real Madrid, red.), met wie ik veel contact heb", zegt de Barça-preses bij TVE. "Het is een manier om het Europese voetbal te redden. Het is duidelijk dat we binnen de kaders van het Europese voetbal moeten werken en de nationale competities niet mogen vernietigen. Die zijn essentieel voor ons."

Laporta richt de pijlen op City en PSG, die respectievelijk in handen zijn van investeringsmaatschappijen uit de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. "We kunnen niet toestaan dat het Europese voetbal in handen is van staten die niet tot de Europese Unie behoren. Het is duidelijk dat City en PSG een geldmachine hebben, en wij verzetten ons daar tegen. Niet alleen Barça, Real en Juventus, maar ook andere clubs steunen ons op de achtergrond."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie