'United, Liverpool en Real spitsen de oren: PSV-opponent Leicester wil 30 miljoen'

'United, Liverpool en Real spitsen de oren: PSV-opponent Leicester wil 30 miljoen'

03-04-2022 12:53
20

Youri Tielemans is zo goed als zeker aan zijn laatste maanden bezig bij Leicester City. De 24-jarige Belg heeft nog een contract tot medio 2023 in het King Power Stadium, maar is niet van plan om te verlengen. Dat meldt The Telegraph.

Leicester is bereid om Tielemans te verkopen, zodat het nog een transfersom aan hem overhoudt. De middenvelder kwam in de zomer van 2019 nog voor 45 miljoen euro over van AS Monaco, maar moet nu zo'n dertig miljoen opleveren. Tielemans wil onder meer vertrekken, omdat hij vaker in de Champions League wil spelen.

Volgens The Telegraph tonen meerdere Europese topclubs al interesse. Zo kan het jeugdproduct van Anderlecht in de Premier League blijven bij Manchester United of Liverpool, maar ziet Real Madrid in hem een mogelijke vervanger van Toni Kroos.

Tielemans was dit seizoen goed voor zes doelpunten en twee assists in 23 competitieoptredens. De Rode Duivel deed zaterdag nog negentig minuten mee in het 1-1 gelijkspel tegen Manchester United. Donderdag neemt Leicester het op tegen PSV in de kwartfinale van de Conference League.