De Eredivisie-flops: drie keepers, duo's van PSV, Vitesse en Willem II

4 april 2022 om 11:00

FC Twente-PSV (3-3) was dé wedstrijd van speelronde 28 en misschien wel de mooiste wedstrijd van dit Eredivisie-seizoen, maar niet iedereen ging vrijuit in de Grolsch Veste. In ons wekelijkse floplijstje verschijnen dan ook drie hoofdrolspelers uit die wedstrijd. Verder zijn Willem II en Vitesse dubbel vertegenwoordigd.

Joël Drommel (PSV)
Hij leek vlak voor de interlandperiode eindelijk over het dode punt heen, maar uitgerekend tegen zijn oude club FC Twente zakte de PSV-goalie door de mand: inclusief de afgekeurde treffer van Joshua Brenet kreeg Drommel vier goals tegen en bij drie daarvan zag hij er niet goed uit. Krijgt hij volgend seizoen een nieuwe kans onder de lat of is Drommel na één seizoen gewogen en te licht bevonden voor de top?

Yanick van Osch (Fortuna Sittard)
"Yanick heeft ons ook heel vaak gered, dat zijn beide kanten van de medaille voor een keeper", aldus Sjors Ultee. De Fortuna Sittard-trainer wilde zijn keeper dus niet openlijk afvallen na de wedstrijd tegen Heracles Almelo, maar Van Osch zag er zondag niet goed uit, met een tegentreffer en een dure thuisnederlaag tot gevolg.

Lars Unnerstall (FC Twente)
Hij heeft ons al veel moois laten zien, deed dat ook tegen zijn oude club PSV, maar toch heeft Unnerstall geen geslaagd weekend achter de rug. Zaterdag moest hij drie keer vissen: bij de eerste twee Eindhovense treffers zag hij er niet goed uit, bij de derde ging hij opzichtig in de fout. Des te opvallender dat het juist hem overkwam.

Olivier Boscagli (PSV)
Boscagli hielp PSV na dat slippertje van Unnerstall aan een 3-3 gelijkspel, maar de Monegask was ook bij drie tegengoals betrokken. Bij de eerste twee was hij nergens te bekennen, de derde leidde Boscagli hoogstpersoonlijk in met geklungel in de opbouw.

Romaric Yapi (Vitesse)
Vlugge Yapi heeft nog niet veel gespeeld dit seizoen en bewees tegen AZ ook niet dat hij recht heeft op meer speeltijd. De vervanger van Eli Dasa deed in Alkmaar vooral heel veel fout en kon na een uur spelen alweer naar de kant.

Damil Dankerlui (FC Groningen)
FC Groningen had de zaakjes prima voor elkaar tegen Ajax, maar de rechtsback van dienst was een zwakke schakel. Zijn onhandige handsbal in de laatste seconden van de eerste helft was zijn laatste wapenfeit: na 45 minuten en een beetje mocht Dankerlui al gaan douchen van zijn trainer.

Wessel Dammers (Willem II)
Het behoudend spelende Willem II mocht lange tijd dromen van een stuntje in De Kuip, maar de wedstrijd tegen Feyenoord duurde uiteindelijk net te lang. Dammers zorgde kort voor tijd onbedoeld voor de definitieve nekslag, met een ‘assist’ op tegenstander Bryan Linssen. Tikkie terug, Wessel!

Miquel Nelom (Willem II)
Ploeggenoot Nelom was toen allang gewisseld, na zijn eerste basisbeurt in de Eredivisie sinds anderhalf jaar. "Zijn eerste drie ballen leverde hij in, daarna kwam hij iets beter in zijn spel. Hij heeft er alles aan gedaan, maar had last van een blessure, daarom hebben wij bij rust de keuze gemaakt om hem eruit te halen", maakte zijn trainer Kevin Hofland na afloop de balans op.

Lennart Thy (Sparta)
Het moeizaam tot scoren komende Sparta strijd tegen degradatie en liep tegen sc Heerenveen twee dure punten mis, mede doordat de spits van dienst een penalty miste. Toen De Kasteelclub nog een strafschop kreeg, liet Thy het wijselijk over aan Vito van Crooij. Het is voor de Duitser te hopen dat Sparta aan het einde van de rit niet twee punten tekort komt.

Adrian Grbic (Vitesse)
Het is nog niet zo lang geleden dat het Franse Lorient negen miljoen euro voor hem op tafel legde voor de Oostenrijkse vicetopscorer van de Ligue 2. Grbic kon het echter niet bolwerken op het hoogste Franse niveau en heeft ook op huurbasis bij Vitesse nog weinig potten kunnen breken. Zaterdag hield het tegen AZ ook al niet over.

Isac Lidberg (Go Ahead Eagles)
Go Ahead beleefde een gouden zondag, maar de IJsselderby werd pas in de blessuretijd gewonnen, toen Lidberg al gewisseld was. Uiteindelijk zal niemand in Deventer erom malen, maar de Zweedse spits had het vizier niet bepaald op scherp staan.