Pedri helpt Barcelona met magische goal aan winst in topper tegen Sevilla

03-04-2022 22:57 Laatste update: 22:59
35

FC Barcelona heeft het succes van de laatste maanden een passend vervolg gegeven tegen Sevilla. In de topper tussen de nummer twee en drie van Spanje trokken de Catalanen aan het langste eind dankzij een heerlijke goal van Pedri.

Bij Barcelona stond Frenkie de Jong in de basis, terwijl Memphis Depay en Luuk de Jong naast trainer Xavi op de bank zaten. Bij een overwinning zou de Spaanse grootmacht over Sevilla heengaan op de ranglijst. Barcelona begon sterk aan de wedstrijd: de thuisploeg domineerde en kreeg een aantal mogelijkheden.

Toch stond de brilstand bij rust nog op het scorebord. Na de pauze bleef Barcelona zoeken naar de 1-0, maar die viel pas in de 72ste minuut. Toen kreeg Pedri op een meter of twintig van het Sevilla-doel de bal. De negentienjarige middenvelder stuurde Ivan Rakitić en Diego Carlos het bos in en knalde vervolgens prachtig raak.

In de laatste minuten gaf Barcelona de voorsprong niet meer uit handen, waardoor de Catalanen weer tweede staan in de Spaanse competitie. Sevilla is nu afgezakt naar de vierde plek. Barça staat wel nog twaalf punten achter op koploper Real Madrid, al heeft De Koninklijke een duel meer gespeeld.