De Roon oogst applaus met excuses richting Koulibaly na racisme-incident

De Roon oogst applaus met excuses richting Koulibaly na racisme-incident

04-04-2022 20:17
20

Marten de Roon heeft op sociale media zijn excuses aangeboden aan Kalidou Koulibaly. De verdediger van Napoli werd tijdens de uitwedstrijd bij het Atalanta van De Roon (1-3) racistisch bejegend door het publiek van La Dea.

De Senegalese verdediger kreeg al vaker te maken met racistische verwensingen vanaf de tribune en ook in de uitwedstrijd bij Atalanta was het raak. De aanhang uit Bergamo liet zich van zijn slechtste kant zien en dat zorgde voor veel ophef in Italië.

Ook De Roon heeft van zich laten horen. De middenvelder van Atalanta, die scoorde, klom in de pen en liet op sociale media weten dat hij zich schaamt voor het gedrag van de supporters. 'Het maakt me verdrietig dat er nog steeds racisme in het voetbal is', zo valt er te lezen. 'Namens alle ECHTE fans van Atalanta en de mensen uit Bergamo wil ik excuses aanbieden aan Koulibaly.'

Het treffen eindigde in een 1-3 overwinning voor Napoli en Koulibaly, waardoor de Senegalese verdediger in ieder geval nog iets had om vrolijk van te worden. De zege bracht Napoli op gelijke hoogte met koploper AC Milan, maar die ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie