Voormalig NEC-aanvaller verscheurt contract na ruzie met Nantes

Voormalig NEC-aanvaller verscheurt contract na ruzie met Nantes

04-04-2022 20:30
23

Het verhaal van Anthony Limbombe bij Nantes is afgelopen. Maandag deelde de Franse club mee dat het contract van de voormalig aanvaller van NEC per direct is ontbonden.

In 2018 nam Nantes Limbombe over van Club Brugge. De Franse club betaalde toen maar liefst acht miljoen euro, een recordbedrag. Ondanks de hoge transfersom kwam het huwelijk tussen Limbombe en Nantes nooit van de grond. Na een succesvol eerste seizoen kwam het tot een aanvaring tussen club en speler, waarna hij naar het tweede elftal werd verbannen.

Dat duurde maar liefst twee jaar en zorgde ervoor dat Limbombe onlangs een zaak begon bij de Franse Ligue om zijn plekje in de eerste selectie weer terug te krijgen. Uit angst voor een boete besloot Nantes om de Belg enkele dagen geleden toch maar weer bij de groep te halen, maar er is toch een einde gekomen aan de samenwerking. Limbombe had nog bij Nantes een contract tot 2023.

In Nederland is de aanvaller vooral bekend van zijn periode bij NEC. De Nijmegenaren haalden hem in 2014 binnen als onderdeel van de ploeg die het puntenrecord en doelpuntenrecord in de Eerste Divisie verpulverde en een jaar later maakte Limbombe in 32 wedstrijden ook zeven goals in de Eredivisie. Club Brugge telde vervolgens 2,3 miljoen euro neer.