Ihattaren bekroont basisdebuut bij Jong Ajax met mooie goal en assist

04-04-2022 21:20 Laatste update: 21:37
214

Mohamed Ihattaren heeft zijn basisdebuut voor Jong Ajax opgeluisterd met een mooie goal, een assist én een voorassist. De aanvallende middenvelder, die met rugnummer tien speelde, maakte een prima indruk en werd na een uur gewisseld.

Nadat Ihattaren afgelopen vrijdag al een half uurtje mee mocht doen in de uitwedstrijd bij NAC Breda (0-0), zette trainer John Heitinga hem maandagavond voor het thuisduel met TOP Oss in de basis. Dat was een juiste keuze, want Jong Ajax stond na 45 minuten al met 3-0 voor en dat was mede te danken aan Ihattaren.

Een minuut of tien nadat Brian Brobbey een strafschop benutte na een overtreding op Mohamed Daramy, stuurde Ihattaren diezelfde Daramy de diepte in. De Deen vond Kenneth Taylor en die scoorde, waardoor Ihattaren een voorassist op zijn naam kreeg. De spelmaker leverde even later ook een 'echte' assist af: hij lepelde een vrije trap op het hoofd van de raak koppende Taylor.

Na de rust vestigde de aanvallende middenvelder de aandacht op zich door na een uur spelen op hele fraaie wijze te scoren. Hij kreeg de bal van Daramy en vond vervolgens de verre kruising, waarmee de Ajax-talenten op 4-0 kwamen en de wedstrijd er voor Ihattaren ook meteen op zat. Vlak na de goal werd hij gewisseld.