Ihattaren neemt Jong Ajax bij de hand, ook Brobbey, Taylor en Daramy belangrijk

04-04-2022 21:50
72

Mohamed Ihattaren heeft maandagavond van zich laten horen op De Toekomst. Samen met Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Mohamed Daramy hielp de creatieveling Jong Ajax aan een ruime overwinning op TOP Oss. Ihattaren was goed voor een voorassist, een 'echte' assist en een mooie treffer.

Jong Ajax begon met een bijzonder sterke opstelling aan de wedstrijd: zo konden Jay Gorter, Sontje Hansen, Taylor, Brobbey, Ihattaren en Daramy allemaal rekenen op een basisplek. Toch waren de Amsterdammers niet goed in de eerste minuten van de wedstrijd: Jong Ajax was slordig en TOP Oss kreeg een aantal goede mogelijkheden. Die werden echter niet benut, waarna de talenten van Ajax sterker werden.

Dat resulteerde in de 1-0 na zestien minuten spelen: Daramy werd gevloerd in de zestien van TOP Oss, Brobbey schoot vanaf elf meter koeltjes raak. Daarna namen Ihattaren en Taylor Jong Ajax bij de hand: de 2-0 kwam van de voet van eerstgenoemde, na een goede assist van Ihattaren. Vijf minuten voor rust legde de van Juventus gehuurde middenvelder de pal panklaar op het hoofd van Taylor: 3-0 was daardoor de ruststand.

In de tweede helft kreeg Ihattaren, die toen nog steeds op het veld stond, de handen van het Ajax-publiek op elkaar. De linkspoot schoot de 4-0 op prachtige wijze tegen de touwen en dat werd met gejuich ontvangen. Toen Ihattaren niet veel later gewisseld werd, ging hij onder luid applaus naar de kant.

In het laatste half uur van de wedstrijd gebeurde er relatief weinig, maar in de laatste minuut maakte TOP Oss nog de 4-1. Door de overwinning klimt Jong Ajax naar de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. TOP Oss staat nu vijftiende.