Roep om Gorter in Ajax-doel: 'Lijkt wel alsof Onana het expres doet'

Roep om Gorter in Ajax-doel: 'Lijkt wel alsof Onana het expres doet'

4 april - 22:09
77

Andre Onana is geen schim meer van de doelman die hij voor zijn dopingschorsing was, stellen Marco van Basten en Jan van Halst. De analisten vinden de Kameroener niet overtuigen en zagen hem tegen FC Groningen (1-3) bij de tegentreffer ook niet adequaat optreden.

"Onana is met zijn hoofd ergens anders. Dat kan niet anders, als je voorheen zo goed hebt gekeept...", zegt Van Halst bij het Ziggo-programma Rondo. Hij ziet voorlopig geen andere optie voor Erik ten Hag dan door te gaan met Onana onder de lat. "Hij werd bijna één van de beste keepers van de wereld genoemd. Ajax zit gevangen. Wie moeten ze anders opstellen?"

Kees van Wonderen, die ook aan tafel zit, pleit voor Jay Gorter tussen de palen. De twee werkten samen bij Go Ahead Eagles, alvorens de goalie overstapte naar Ajax. "Ik zou hem opstellen. Je moet ervoor met die jongens werken. Onana is potentieel een topkeeper. Ik durf niet te zeggen wat er met hem aan de hand is, maar hij heeft betere fases gehad."

Van Wonderen en Van Halst krijgen bijval van Van Basten. San Marco oordeelt hard over Onana. "Het lijkt wel alsof hij het expres doet", reageert hij. "In dit geval heeft hij een jaar niet gespeeld, maar als jonge jongens naar het buitenland gaan en een halfjaar of een jaar niet spelen, dan ben je weg. Je moet er heel erg goed mee omgaan. Je ziet wat het doet, een jaar niet spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie