Nederlands trio weerhoudt AC Milan van scoren, Arsenal blameert zich

04-04-2022 22:43 Laatste update: 23:16
13

AC Milan heeft in de Scudetto-strijd averij opgelopen tegen Bologna. In het eigen stadion eindigde een voetbalgevecht tussen de koploper en de nummer twaalf van de Serie A hoe die begon: 0-0.

De eindstand geeft geen recht aan het spelbeeld, aangezien beide ploegen voldoende aanspraak maakten op een treffer. Milan deed in totaal liefst 32 pogingen, maar Bologna-doelman Mike Maignan wist zijn doel schoon te houden. Twintig minuten voor tijd viel Zlatan Ibrahimovic in. Kansen kreeg de Zweed niet, een bebloed hoofd wel. De veertigjarige spits speelde het restant van het duel met een tulband, maar kon zijn ploeg niet aan de zege helpen. In de absolute slotminuut had hij de winnende treffer op zijn hoofd, ware het niet dat hij de bal een halve meter over kopte.

Bij de bezoekers stonden Mitchell Dijks en Jerdy Schouten, die uitgeroepen werd tot man van de wedstrijd, in de basis. Schouten was de absolute uitblinker aan Bologna-zijde. De middenvelder wierp zich overal voor en blokte daarmee menig Milan-schot. Voormalig FC Volendam-speler Denso Kasius, die afgelopen winter de overstap maakte naar Italië, kreeg evenals Ibrahimovic twintig minuten speeltijd.

Op de ranglijst blijft Milan naaste belager Napoli één punt voor. Aartsrivaal Internazionale volgt op vier punten, maar heeft een wedstrijd tegoed.

Crystal Palace-Arsenal 3-0
Arsenal beleefde een totale off-day op bezoek bij Crystal Palace. De ploeg van Mikel Arteta zat geen moment in de wedstrijd en werd getrakteerd op een 3-0 nederlaag. Binnen het halfuur keken The Gunners door treffers van Jean-Philippe Mateta en Jordan Ayew al tegen een 2-0 achterstand aan. Hoewel Arsenal na rust kort aanspraak maakte op de aansluitingstreffer, kregen de Londenaren een kwartier voor tijd de deksel op de neus. Wilfried Zaha bracht Selhurst Park in extase door via de penaltystip voor de derde Palace-goal te zorgen.

Door de nederlaag blijft Arsenal op plek vijf staan in de Premier League. Bij een zege hadden The Gunners de heilige vierde plaats, die recht geeft op rechtstreeks Champions League-voetbal, overgenomen van Tottenham Hotspur.