Ihattaren werd 'over het paard getild': 'Geld, contract: hoe stabiel blijf je?'

Ihattaren werd 'over het paard getild': 'Geld, contract: hoe stabiel blijf je?'

04-04-2022 23:02 Laatste update: 23:14
45

Kees van Wonderen weet hoe erg Mohamed Ihattaren op jonge leeftijd heeft geworsteld met zichzelf. De Go Ahead Eagles-trainer had de twintigjarige middenvelder in de jeugd van Oranje onder zijn hoede en onderkent diens kwaliteiten, al benadrukt hij dat Ihattaren al een stuk verder had kunnen zijn. 

Ihattaren beleefde een uiterst mooie maandagavond, door zijn basisdebuut voor Jong Ajax op te luisteren met een goal en assist tegen TOP Oss (4-1). Van Wonderen weet de route die de spelmaker heeft afgelegd om terug te komen op het veld. "Op het moment dat ik met die jongens werkte, waren ze zeventien. Ze zien de gevaren nog niet", stelt hij bij het Ziggo-programma Rondo. "Die komen later. Dan heb je een omgeving nodig die je helpt en op het juiste pad zet. Op het moment dat het bij jezelf of je omgeving niet goed is, wordt het lastig. Daar heeft hij (Ihattaren, red.) mee geworsteld."

Mede door het overlijden van zijn vader, raakte Ihattaren de draad kwijt bij PSV. "Hij is niet op het juiste pad gebleven. Door zichzelf, maar ook door zijn omgeving", aldus Van Wonderen, die zag hoe moeilijk de rasvoetballer het de laatste jaren had. "Dan kom je in het eerste van PSV en word je ook nog uitgenodigd voor het Nederlands elftal. Je wordt over het paard getild. Je krijgt meer geld, een beter contract. Alles om je heen zegt hoe geweldig je bent. Hoe stabiel blijf je dan?"

Ondanks de vele hobbels twijfelt de Go Ahead-trainer niet aan de kwaliteiten van Ihattaren. "Zoals ik hem heb meegemaakt, of het nu vanaf tien, rechts of links was: hij is echt een geweldige speler."