'Geniale' Ihattaren nog altijd gemotiveerd bij Ajax: 'Hij kent veel jongens'

'Geniale' Ihattaren nog altijd gemotiveerd bij Ajax: 'Hij kent veel jongens'

04-04-2022 23:30 Laatste update: 04-04-2022 23:30
162 Reacties

Nordin 't Hart

Jong Ajax-trainer John Heitinga zag dat Mohamed Ihattaren bij vlagen geniaal was tegen TOP Oss. De linkspoot was maandagavond op sportpark De Toekomst goed voor een doelpunt en een assist.

Tegen TOP Oss maakte Ihattaren zijn basisdebuut bij Jong Ajax. De afgelopen dagen ging het al veel over de huurling van Juventus. Hoeveel vragen heeft Heitinga al wel niet gehad over Ihattaren? "Dat valt op zich nog wel mee, maar mijn antwoorden zijn gewoon heel kort", legt de oud-verdediger uit in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Bij vlagen zie je zijn genialiteit en hoe goed hij kan voetballen, maar daar ligt het niet aan." Heitinga vindt dat Ihattaren en zijn ploeggenoten niet scherp aan het duel met TOP begonnen. "Vandaag (maandag, red.) hadden we genoeg kwaliteit op het veld staan, maar toch kwamen we bijna op achterstand. Dat heeft ook te maken met een stukje gemakzucht. Maar je ziet ook: als het gaat lopen, kunnen we bij vlagen heel mooi voetbal spelen."

Ihattaren kreeg van Heitinga een uur tegen TOP, afgelopen vrijdag tegen NAC Breda twintig minuten. "Dat gaat in overleg met het eerste", legt Heitinga uit. "Hij moet ritme opdoen. Hij heeft al lang niet gespeeld, dus daar houd je rekening mee. In goed overleg met het performance team, medisch team en de technische mensen is vandaag de keuze gemaakt om hem zestig minuten te laten spelen."

Is Ihattaren nog steeds even gemotiveerd om terug te keren op het allerhoogste niveau? "Zeker", antwoordt Heitinga duidelijk. "Voetballen is het leukste wat er is. Hij staat weer op het veld. Vergeet ook niet dat hij veel van de jongens in deze groep al kent. Kijk maar naar de selectie van Oranje O17, toen ze Europees kampioen werden (in 2018, red.)."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie