Brobbey minder uitgesproken dan Ten Hag bij Ajax: 'Dan gaan we om tafel'

Brobbey minder uitgesproken dan Ten Hag bij Ajax: 'Dan gaan we om tafel'

05-04-2022 13:00
52
Author profile picture

Nordin 't Hart

De toekomst van Brian Brobbey zorgt opnieuw voor veel gespreksstof, maar de spits wil er zelf niet veel over kwijt. Brobbey gaat pas na dit seizoen met RB Leipzig om de tafel. Hij focust zich eerst op de titelrace met Ajax en verwacht dat dat wel goed komt.

Brobbey deed maandagavond een uur mee bij Jong Ajax, dat met 4-1 van TOP Oss won. De geboren Amsterdammer maakte een doelpunt uit een strafschop en is daar blij mee. "Ik heb lang niet gescoord, maar het is altijd lekker om een goal te maken", stelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur. "Dat ik scoor vanuit een penalty, maakt me niets uit. Een goal is een goal, toch?"

Wedden

Meer odds

'Langer bij Ajax? Kan ik niks over zeggen'
Ajax wist Brobbey deze winter op huurbasis terug te halen. De aanvalsleider stond in januari in de basis, maar na zijn knieblessure moet hij het weer vooral met invalbeurten doen. Brobbey is toch blij met zijn prestaties tot nu toe. "Ja, ik doe het wel goed. Als de trainer me nodig heeft, ben ik gewoon ready voor het team. Ik vind dat ik elke keer wel goed inval. Als ik mijn best blijf doen, kan ik ook in de basis spelen. Of ik meer speeltijd verdien? Ik doe mijn best, dus ja..."

De toekomst van Brobbey blijft onderwerp van gesprek in Amsterdam. Erik ten Hag verklapte al dat Ajax hem graag wil behouden, terwijl Brobbey zelf vertelde dat hij 'nog niet klaar' is bij Ajax. De sterke aanvaller laat er ditmaal weinig over los. "Ik kan er niet veel over zeggen. Ik heb nog niet met Leipzig over mijn toekomst gepraat. Wanneer het seizoen voorbij is, gaan we om de tafel zitten en kijken."

Brobbey vindt het 'niet irritant' dat het continu over zijn toekomst gaat. "Ik lees er namelijk niet veel over. Nee, het is niet zo dat ik de berichten bewust niet lees, ik lees het gewoon niet. Niemand stuurt het ook naar me door, ik hoor het wel van mijn zaakwaarnemer."

Schaal blijft 'sowieso' in Amsterdam
Voordat Brobbey over het volgende seizoen kan nadenken, moet hij eerst in het heden presteren: met Ajax is hij nog vol in de strijd om de landstitel en KNVB Beker. Hij was dan ook blij met het puntenverlies van PSV bij FC Twente. "We zouden nog blijer zijn als PSV had verloren, maar 3-3 was ook prima. Ik heb die wedstrijd op mijn telefoon in de bus gekeken. We staan nu vier punten los en hebben nog zeven finales te gaan."

Brobbey is ervan overtuigd dat Ajax aan het einde van het seizoen met de schaal staat. "Oh, dat sowieso. En de bekerfinale moeten we eigenlijk ook winnen. Zo simpel is het: net als vorig jaar moeten we eindigen met twee prijzen. Als dat niet gebeurt, dan is iedereen wel teleurgesteld. Het kampioenschap is het belangrijkst, we willen namelijk meteen naar de Champions League. Maar we gaan gewoon voor twee prijzen, komt goed", besluit hij overtuigd.