Captain van Oss begrijpt Ajax wel: 'Denk dat de KKD er gewoon blij mee moet zijn'

Captain van Oss begrijpt Ajax wel: 'Denk dat de KKD er gewoon blij mee moet zijn'

05-04-2022 11:37
38

Rick Stuy van den Herik, de captain van TOP Oss, had er weinig problemen mee dat Jong Ajax maandagavond een aantal spelers uit het eerste elftal op de been bracht. Stuy van den Herik stelt dat het juist goed is voor de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax trad aan met spelers als Mohamed Ihattaren, Mohamed Daramy en Brian Brobbey. Dat leidde tot kritiek en ook op de officiële kanalen van TOP Oss werd daar met verwondering over gesproken. Stuy van den Herik vindt het allemaal wel meevallen. "Ze kunnen met tachtig miljoen op het veld staan of een halve ton, maar wij moeten die wedstrijd gewoon ingaan zonder ontzag", zegt hij tegen het Brabants Dagblad.

Wedden

Meer odds

Oss kreeg uiteindelijk met 4-1 klop van de Amsterdamse talenten, maar had in de openingsfase van de wedstrijd zaken kunnen doen. "Als wij de wedstrijd beslissen in het eerste kwartier, hoor je nieman", stelt de Osse captain. "Ik denk dat je er blij mee moet zijn dat we in de tweede competitie van Nederland zo’n kwaliteit op het veld kunnen hebben. Je moet dat gewoon als een mooie uitdaging zien. Volgens de regels mogen ze spelen, dus waarom zou je ze niet opstellen?"

Ihattaren vestigde maandagavond de aandacht op zich door te scoren en een assist te geven namens Jong Ajax. Kenneth Taylor scoorde daarnaast twee keer en Brian Brobbey benutte een strafschop.