Guardian: Ten Hag hoopt op hereniging met oude FC Twente-bekende McClaren

Guardian: Ten Hag hoopt op hereniging met oude FC Twente-bekende McClaren

05-04-2022 15:38
68

Erik ten Hag en Steve McClaren worden mogelijk herenigd bij Manchester United, schrijft The Guardian. Volgens de Engelse kwaliteitskrant is McClaren de beoogde assistent van de huidige Ajax-trainer, mocht hij inderdaad aangesteld worden als nieuwe manager op Old Trafford.

De twee kennen elkaar nog van FC Twente, waar McClaren in 2008 aantrad als trainer en Ten Hag toen zijn assistent was. Het bleef bij dat ene seizoen in de Grolsch Veste: Ten Hag ging met Fred Rutten mee naar PSV en de Engelsman zou FC Twente in 2010 naar de landstitel leiden.

Wedden

Meer odds

Inmiddels worden beiden aan Manchester United gelinkt. Dat Ten Hag een belangrijke kandidaat is om Ralf Rangnick op te volgen, was al langere tijd duidelijk, maar nu meldt The Guardian dat McClaren zijn rechterhand moet gaan worden. Hij was tot vorig seizoen werkzaam als technisch directeur bij Derby County en had daarvoor onder meer Queens Park Rangers en datzelfde Derby County onder zijn hoede. Rond de eeuwwisseling was hij onder Sir Alex Ferguson al assistent bij Manchester United.

De links tussen Ten Hag en Manchester United zijn er al langer, maar worden de laatste weken steeds sterker. Ook Robin van Persie werd in het geruchtencircuit genoemd als mogelijke assistent.