Rusland gooit de handdoek in WK-strijd en maakt CAS-beroep ongedaan

Rusland gooit de handdoek in WK-strijd en maakt CAS-beroep ongedaan

05-04-2022 18:17 Laatste update: 18:36
177

Rusland ging aanvankelijk nog in beroep tegen de uitsluiting van het WK in Qatar, maar de voetbalbond van het land geeft die strijd nu op. Dat betekent dat Rusland definitief niet in actie zal komen op het eindtoernooi door de oorlog in Oekraïne.

Rusland is door de UEFA uit de play-offs voor een WK-ticket geknikkerd. Dat heeft alles te maken met de oorlog. Volgens de Russen was de straf niet terecht, waardoor het Internationaal Sporttribunaal (CAS) werd ingeschakeld. Voordat het CAS uitspraak heeft gedaan, is de zaak echter al afgehandeld: Rusland heeft zijn beroep tegen de UEFA-beslissing ingetrokken.

Waarom de Russen dat doen, wordt niet duidelijk. De voetbalbond uit het land (RFU) zet de zaak tegen de internationale verbanning van Russische teams wel door. Die zaak zal dus later nog dienen bij het CAS.

Vertegenwoordigers van de Russische bond waren vorige week wel aanwezig op het FIFA-congres in Qatar. Toen liet Alexei Sorokin nog namens zijn land weten dat hij de WK-uitsluiting onterecht vond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s