Olij lucht zijn hart: 'Ben op het punt dat ik tegen het geïrriteerde aanzit'

Olij lucht zijn hart: 'Ben op het punt dat ik tegen het geïrriteerde aanzit'

05-04-2022 21:19
6

Nick Olij kan zijn irritatie niet langer verbergen bij NAC Breda. De doelman en aanvoerder van de Bredanaars blinkt nog altijd wekelijks uit onder de lat, maar zijn ploeggenoten gaat het een stuk minder makkelijk af.

Maandagavond verloor NAC met 1-0 van Jong FC Utrecht. De Parel van het Zuiden moet daardoor alle zeilen bijzetten om de play-offs te halen. "Ik ben op het punt gekomen dat ik wel tegen het geïrriteerde aan begin te zitten, ja", laat Olij optekenen door BN DeStem.

NAC kreeg tot overmaat van ramp de winnende treffer pas in de negentigste minuut om de oren. "Ik snap best dat iedereen wil winnen, maar je moet hem gewoon vooral niet tegen krijgen meer", vindt Olij. "Hier mag je toch echt niet verliezen? Dat is de grootste teleurstelling. Dat vind ik echt zwaar klote."

Hebben de spelers van NAC last van een motivatieprobleem? "Dat vind ik rare vragen", stelt Olij. "Dat kan toch niet als voetballer? Intrinsieke motivatie moet je hebben. Elke wedstrijd moet er de wil zijn om te winnen. Spelers moeten beseffen dat we zonder play-offs in ieder geval sowieso niet kunnen promoveren. Alles op alles moet worden gezet om de nacompetitie te halen."