Foden gaat de boeken in als beste Engelse voetballer aller tijden

"Foden gaat de boeken in als beste Engelse voetballer aller tijden"

06-04-2022 07:13
62

Phil Foden had dinsdag een groot aandeel in de kleine zege van Manchester City op Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League. De 21-jarige spelmaker krijgt veel lof van Rio Ferdinand, Owen Hargreaves en Joleon Lescott.

Foden maakte als invaller het verschil met zijn assist op Kevin De Bruyne. "City had het zwaar met de twee blokken van vijf bij Atlético. Het werkte niet in de eerste helft, maar ze bleven strijden. Een artiest als Phil Foden brengt een dreiging van een ander niveau. Dat is lastig om te neutraliseren als tegenstander. Bij vlagen was hij betoverend", vertelt Ferdinand in de studio van BT Sport.

Voormalig Manchester United-ploeggenoot Hargreaves sluit zich daarbij aan. "De wissels veranderden de wedstrijd, daarna was City met afstand de betere ploeg. Ze bleven rustig en ik denk dat ze in Madrid met een groter verschil gaan winnen. City had het zwaar, in het verleden hadden ze deze wedstrijd waarschijnlijk verloren, maar Atlético kreeg geen kans. De grote spelers beslissen wedstrijden, en dat is precies wat De Bruyne en Foden deden. Phil is een unieke speler en hij staat pas aan het begin, we kunnen nog veel meer verwachten."

Lescott verwacht Foden zondag wél in de basis, in de extreem belangrijke Premier League-kraker tegen Liverpool. "Foden heeft een impact in veel duels en nu ook in de grote wedstrijden. Hij moet absoluut starten zondag", stelt de voormalig verdediger. "Hij laat het er zo makkelijk uitzien, het is een gift. Als hij op deze manier doorgaat, gaat hij de boeken in als de beste Engelse voetballer aller tijden met twee prijzen per seizoen."

"Hij onderscheidt zich met zijn mentaliteit. Net als bijvoorbeeld Wayne Rooney zie je de pijn als hij niet wint. Hij is geobsedeerd", vervolgt Lescott, die als jeugdtrainer van Manchester City met Foden samenwerkte. "Je krijgt Phil niet van het trainingsveld, omdat hij zich altijd wil verbeteren."