Ronaldinho tipt landgenoot bij Barcelona: 'Zou een heel goede aankoop zijn'

Ronaldinho tipt landgenoot bij Barcelona: 'Zou een heel goede aankoop zijn'

06-04-2022 08:14
12

Ronaldinho is blij met de ontwikkeling van FC Barcelona onder zijn oud-ploeggenoot Xavi. De voormalige Braziliaanse balkunstenaar steekt met name de loftrompet over Pedri.

Ronaldinho ziet dat Xavi Barça razendsnel naar zijn hand heeft gezet. "Ik ben heel blij voor hem. Ik hoop dat hij zo doorgaat en elke dag beter wordt", zegt de oud-sterspeler van de Catalanen tegen Radio Marca. "Hij was een geweldige vriend en ploeggenoot voor mij. Je kon al zien dat hij dit pad zou bewandelen, want als speler keek hij al als een trainer naar het voetbal. Hij begrijpt heel goed hoe het spel werkt."

Ronaldinho is in het huidige Barcelona vooral onder de indruk van Pedri. "Hij is ontzettend goed en heeft veel kwaliteiten. Hij gaat geschiedenis schrijven." Ook zijn landgenoot Raphinha, die in verband wordt gebracht met Blaugrana, zou goed bij de club passen, oordeelt hij. "Hij zou een heel goede aankoop zijn voor Barça, want hij heeft veel kwaliteit. Iedereen ziet waartoe hij in staat is. Ze zeiden aanvankelijk dat hij geen grote toekomst zou hebben, maar naar verloop van tijd begon hij erg goed te spelen en nu herkent iedereen zijn kwaliteiten."