'Dat Van Nistelrooy hoofdtrainer wordt, is echt top voor PSV'

'Dat Van Nistelrooy hoofdtrainer wordt, is echt top voor PSV'

06-04-2022 10:38
30

Luc Nilis vindt 'echt top voor PSV' dat Ruud van Nistelrooy volgend jaar hoofdtrainer wordt. De Belg ziet ook dat aanstaand algemeen directeur Marcel Brands goed werk heeft verricht.

Van Nistelrooy gaat de vertrekkende Roger Schmidt in het nieuwe seizoen opvolgen bij PSV. Hij zal ondersteund worden door klankbord Fred Rutten. "Ik vind het echt mooi dat hij het is geworden en dat de leiding van PSV in hem gelooft", vertelt Nilis in het Eindhovens Dagblad over Van Nistelrooy. "Ruud heeft straks voldoende ervaren mensen om hem heen. Hij is een betrouwbaar en gedreven mens en ik kwam ook na mijn carrière altijd goed met hem overeen."

"Dat Ruud nu deze stap zet, is echt top voor PSV", gaat een enthousiaste Nilis verder. "Ik denk dat het heel veel mensen goed doet, omdat hij iemand is die naadloos staat voor wat de club wil zijn. Hij is een warme persoonlijkheid, pikt dingen snel op en wil altijd het maximale uit een wedstrijd halen."

Van Nistelrooy zei in eerste instantie 'nee' tegen een rol als hoofdcoach bij PSV. "Het is goed dat Marcel Brands hem nogmaals de vraag heeft gesteld, want je proefde ondanks zijn uitgesproken twijfel al dat Ruud het best wilde doen", stelt Nilis. "Ook vroeger was hij al een leider, die goed zijn pad uitstippelde."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie