Van Basten draagt twee Ten Hag-opvolgers aan: 'Slot moeten we al niet noemen'

Van Basten draagt twee Ten Hag-opvolgers aan: 'Slot moeten we al niet noemen'

06-04-2022 21:41
125

Marco van Basten baalt van een aanstaand vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United. De voormalig spits ziet de groeimogelijkheden voor de Eredivisie slinken, wanneer de Ajax-trainer daadwerkelijk naar de Premier League verkast.

ESPN pakte woensdagavond groot uit met het nieuws dat Ten Hag persoonlijk akkoord is met United. "Ik vind het jammer, want ik heb liever dat het Nederlandse voetbal geholpen wordt dan het Engelse voetbal. We verliezen al zoveel uit Nederland. De competitie wordt al zo uitgemolken en kleiner. Dat is jammer", stelt Van Basten bij Ziggo Sport. "Maar ik denk dat hij het goed zou doen bij Manchester United."

Het speculeren over een opvolger van Ten Hag bij Ajax kan beginnen en San Marco adviseert de Amsterdammers alvast. "Peter Bosz schiet mij nu te binnen, maar die zit in Frankrijk. En ik vind de trainer van Feyenoord (Arne Slot, red.) een goede trainer. Maat dat lijkt me geen goed idee", voegt de analist eraan toe. "Puur inhoudelijk zou dat kunnen werken, maar hij is gewoon trainer van Feyenoord en dat wil hij blijven", haakt presentator Wytse van der Goot in. "Daarom. Dus eigenlijk moeten we hem helemaal niet noemen", besluit Van Basten.