Weghorst en co. pijnigen Everton: degradatiezorgen nemen verder toe in Liverpool

06-04-2022 22:24
30

Aan een ware degradatiekraker tegen Everton heeft Burnley drie kostbare punten overgehouden. In een vermakelijk duel op Turf Moor eindigde de wedstrijd tussen de nummer zeventien en achttien van de Premier League in een 3-2 zege voor de thuisploeg.

Wout Weghorst begon bij Burnley in de punt van de aanval, bij de bezoekers ontbrak Donny van de Beek nog altijd wegens een dijbeenblessure en zat Anwar El Ghazi op de bank. Binnen de lijnen zag Weghorst zijn ploeg binnen een kwartier aan de leiding komen door een doelpunt van Nathan Collins. Lang konden The Clarets niet genieten van de voorsprong, aangezien Richarlison zes minuten later via de penaltystip voor de gelijkmaker aanlegde.

Dat kunstje deed de Braziliaan vlak voor rust over, met het benutten van zijn tweede strafschop van de avond. Burnley gaf zich niet gewonnen en had na rust de overhand. De aanvallende intenties betaalden zich uit met de treffer van Jay Rodriguez. Lang leek het af te stevenen op een gelijkspel, maar vijf minuten voor tijd bracht Maxwel Cornet het thuispubliek in extase door Burnley de driepunter te bezorgen.

Everton zakt door de nederlaag dieper weg in het moeras. De degradatiezorgen nemen serieuze vormen aan, nu The Toffees nog maar één punt voorsprong hebben op Burnley.