Danjuma matchwinner bij wervelshow Villarreal tegen Bayern, beloning blijft uit

06-04-2022 22:52 Laatste update: 22:54
30

Arnaut Danjuma is van ongeschatbare waarde gebleken voor Villarreal CF tegen Bayern München. De Nederlander tekende in een zeer boeiende eerste wedstrijd van het tweeluik voor de enige treffer van het duel. De Duitse ploeg was niet bij machte om tegen het collectief van Villarreal een punt uit het vuur te slepen.

El Submarino Amarillo versloeg in de achtste finales Juventus en werd in de kwartfinales gekoppeld aan Der Rekordmeister. Op papier leken de Duitsers gunstig geloot te hebben, maar de praktijk wees anders uit. Vanaf minuut één speelde Bayern München pover en Villarreal maakte daar dankbaar gebruik van. Na acht minuten was Danjuma het eindstation van een prachtige combinatie en verschalkte hij met een intikker Manuel Neuer.

Een reactie vanuit het Duitse kamp werd verwacht, maar op plaagstootjes van Thomas Müller en Kingsley Coman na had de ploeg van Julian Nagelsmann geen vinger in de pap. Sterker nog: voor rust leek de thuisploeg de marge te verdubbelen. Francis Coquelin werkte een op het oog bedoelde voorzet in één keer binnen, maar de VAR constateerde buitenspel.

Na rust was de bal voor Bayern, maar waren de grootste kansen wederom voor Villarreal. De sterk spelende Giovani Lo Celso, Alfonso Pedraza en Danjuma konden de voorsprong uitbreiden, maar zij wisten het net niet te vinden. Tien minuten voor tijd werd de Oranje-international naar de kant gehaald. Danjuma's collega-spits Robert Lewandowski kwam totaal niet in het stuk voor en dat hebben de Spanjaarden aan zichzelf te danken. Bij vlagen werd Bayern overklast door de nummer zeven van La Liga.

Het enige wat Villarreal zichzelf kan verwijten is dat de zege niet hoger is uitgevallen. De glansrijke uitgangspositie blijft zodoende beperkt. Volgende week dinsdag staat de return in Duitsland op de rol. Villarreal verdedigt een 1-0 voorsprong in de Allianz Arena. De uiteindelijke winnaar treft in de halve finales de winnaar van Benfica en Liverpool. The Reds wonnen de eerste wedstrijd met 1-3 in Lissabon.