Zuidam bespreekt vier spelers die mogelijk vertrekken bij FC Utrecht

Zuidam bespreekt vier spelers die mogelijk vertrekken bij FC Utrecht

07-04-2022 20:40
13

Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht bespreekt in gesprek met het clubkanaal de toekomst van een aantal spelers. Bart Ramselaar en Simon Gustafson komen voorbij, maar ook de toekomst van Joris van Overeem en Eric Oelschlägel wordt besproken.

Utrecht lichtte onlangs de optie in het contract van Bart Ramselaar, die nu tot 2023 vastligt in de Galgenwaard. Zuidam is tevreden over zijn ontwikkeling. "Los van dat hij een heel goede bijdrage heeft voor het elftal, is hij ook een speler met waarde. We weten allemaal dat het belangrijk is voor FC Utrecht om transfers te maken, om een gezond bedrijf te hebben."

Gustafson lijkt een transfer te maken, al is dat nog niet zeker. "Hij is op een punt gekomen dat hij openstaat om een andere stap te maken. Dat moet de komende periode blijken, welke stap hij gaat maken. Of de deur dan dicht is? Zolang hij niet een stap heeft gemaakt, is alles nog mogelijk. De intentie is wel om een andere stap te maken."

Van Overeem lijkt naar het Israëlische Maccabi Tel Aviv te gaan. Zuidam: "De gesprekken met Joris lopen al een tijd. Hij heeft aangegeven heel graag een buitenlands avontuur aan te willen gaan. Daar is hij open en eerlijk over geweest. Wij hebben hem een langdurig aanbod gedaan, omdat we hem graag voor de club willen behouden. Hij is nu aan zet, waarbij hij wel eerlijk is geweest en heeft aangegeven dat op dit moment hij heel graag een stap zou willen maken."

Doelman Oelschlägel is zijn basisplaats kwijt, Zuidam rekent op een vertrek. "Hij heeft aangegeven heel graag te willen gaan spelen. Ervan uitgaande dat het zo blijft als het nu is, dan is de kans groot dat hij een andere stap gaat maken."