Barcelona speelt mede dankzij Frenkie de Jong gelijk, ook remise voor Bosz

07-04-2022 23:03 Laatste update: 23:07
8

FC Barcelona heeft mede dankzij Frenkie de Jong een resultaat geboekt op bezoek bij Eintract Frankfurt. Het Olympique Lyon van Peter Bosz maakt ook nog volop kans op de halve finale van de Europa League dankzij een gelijkspel bij West Ham United.

Frankfurt - Barcelona 1-1
Bij Barcelona begon Frenkie de Jong op de bank. De Nederlander moest toezien hoe Ansgar Knauff een heerlijke volley raak pegelde in het Catalaanse doel. In de tweede helft kreeg De Jong zijn moment in de spotlights: hij zette een heerlijke combinatie op met Ferran Torres, waardoor de Spanjaard de gelijkmaker kon produceren.

Later in de tweede helft kreeg Tuta nog rood bij Frankfurt, maar Barcelona wist daar niet van te profiteren. De wedstrijd eindigde in 1-1, waardoor alles nog mogelijk is in Camp Nou. De return is precies over een week.

West Ham - Lyon 1-1
West Ham leek op voorhand de favoriet, maar de ploeg van Peter Bosz domineerde in Londen. Toch kwam Lyon na rust op achterstand, maar Tanguy Ndombelé wist vanuit de zestien van West Ham de gelijkmaker te produceren. Zo eindigde het in 1-1, waardoor ook dit tweeluik nog helemaal openligt.

Bodø/Glimt - AS Roma 2-1
De Romeinen waren in Noorwegen gebrand op revanche na de 6-1 nederlaag van eerder dit seizoen, maar José Mourinho en zijn mannen kwamen van een koude kermis thuis. Lorenzo Pellegrini maakte voor rust nog de 0-1, maar in de tweede helft ging het helemaal mis voor Roma: eerst trok Brice Wembangomo de stand al gelijk en in de 89ste minuut kopte Hugo Veltesen de winnende treffer tegen de touwen. Roma moet over een week dus vol aan de bak in het Stadio Olimpico.

Leipzig - Atalanta 1-1
Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer mcohten vanaf het begin starten en zagen hoe Luis Muriel na zeventien minuten spelen voor de voorsprong zorgde. De aanvaller passeerde de Leipzig-defensie binnendoor en schoot geweldig raak in de kruising. Daarna schoot André Silva namens Leipzig op de paal.

De gelijkmaker viel in de tweede helft en kwam op naam van Atalanta-verdediger Davide Zappacosta, die ongelukkig was. Daarna was Koopmeiners dicht bij een goal, maar het mocht voor Atalanta niet meer baten. De return in Bergamo is over precies één week.