Spelersrapport PSV: drie onvoldoendes tegenover uitblinkende Boscagli

Spelersrapport PSV: drie onvoldoendes tegenover uitblinkende Boscagli

7 april - 22:52 Laatste update: 7 april - 22:52
133

PSV reist na een 0-0 gelijkspel bij Leicester City met een prima uitgangspositie voor de return terug naar Eindhoven. Het treffen met de Engelsen stond niet bol van het spektakel, maar maakte wel duidelijk dat de formatie van Roger Schmidt dit soort duels volwassen kan spelen. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Yvon Mvogo – 7: alle Eindhovense ogen in het King Power Stadium en ver daarbuiten waren op de Zwitserse goalie gericht. Als vervanger van de schutterende Joël Drommel moest Mvogo wel presteren en dat deed hij. Maakte een stabiele indruk en dat is wat PSV nodig heeft.

Mauro Júnior – 6: de rechtsback annex linksback annex middenvelder viel niet op. Dat heet dan, zeker als je als verdediger staat opgesteld, een degelijke wedstrijd. Meer dan dat kunnen we er voor Mauro ook niet van maken.

André Ramalho – 6.5: zag tijdens zijn afwezigheid bij PSV dat Jordan Teze zijn kans greep als rechter centrale verdediger. De Braziliaan had dus wat te bewijzen bij zijn terugkeer in de basis en het leek inderdaad alsof hij nooit weg was geweest. Op Ramalho kun je bouwen.

Olivier Boscagli – 7.5: een paar keer zat de Fransman er met het uitschuifbeen tussen en voorkwam hij dat James Maddison, Kelechi Iheanacho of één van de andere gevaarlijke Leicester-aanvallers kon uithalen. Boscagli was de sterkste PSV-verdediger van de avond en misschien wel de beste man op het veld.

Philipp Max – 5: viel op met zijn drive naar voren, die we gewend zijn van de Duitsers, en met een aantal hele riskante balletjes door het midden. Dat ging soms wel goed, maar vaak ook niet. Het was dat Leicester het vizier niet op scherp had staan, want anders had het slechter af kunnen lopen.

Ibrahim Sangaré – 6: de opdracht voor Sangaré was om Youri Tielemans en Maddison het voetballen onmogelijk te maken en dat deed de Ivoriaan naar behoren. Natuurlijk, hij was ze soms kwijt, maar dat ligt ook aan de kwaliteiten van een tegenstander.

Joey Veerman – 6.5: de Volendammer bewees tijdens zijn eerste maanden bij PSV een goede klik te hebben met Götze, maar in Engeland ontbrak ieder spoortje van begrip tussen de twee. Dat lag met name aan de Duitser, want Veerman was op de afspraak in Engeland. Nu alleen nog die balverlies-momentjes uit zien te bannen.

Mario Götze – 5: het creatieve brein van PSV haperde in het King Power Stadium. Waar Götze normaal gesproken een speler is die altijd vooruit denkt, gingen er nu wel heel veel balletjes breed of terug. Dat de Brabanders de ruimte die er vaak lag maar niet konden benutten, was aan Super Mario te wijten.

Noni Madueke – 6: naar verluidt staat de jonge Engelsman in de belangstelling van Leicester City en juist tegen The Foxes hebben we vooral in de eerste helft kunnen zien waarom. Zorgde voor de nodige dreiging voor rust, maar viel wel ver terug.

Eran Zahavi – 4.5: het is soms heel frusterend als PSV aan een snelle aanval denkt en Zahavi dan aan de bal komt. Het duurt allemaal net iets te lang bij de Israëliër in voetballend opzicht en als hij dan niet scoort, zoals donderdagavond, is het magertjes wat de spits laat zien.

Cody Gakpo – 5.5: de Eindhovense captain werd goed in de gaten gehouden door de defensie van Leicester en had het lastig. Zijn schoten werden geblokt, de acties kwamen niet uit de verf en de versnelling kon amper ingezet worden. Zonder goede aanvoer is het lastig voetballen, zo blijkt.

Invallers

Ritsu Doan – x: viel na 69 minuten in voor Eran Zahavi en speelde te kort voor een beoordeling.

Bruma – x: viel na 82 minuten in voor Noni Madueke en speelde te kort voor een beoordeling.

Marco van Ginkel - x: viel na 90 minuten in voor Cody Gakpo en speelde te kort voor een beoordeling.

Jordan Teze – x: viel na 90 minuten in voor Mauro Júnior en speelde te kort voor een beoordeling.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie