PSV maakt nog volop kans op halve finale na duel met twee gezichten

07-04-2022 22:50
127

PSV reist met een 0-0 gelijkspel tegen Leicester City terug naar Eindhoven. De wedstrijd in Engeland was er een met twee gezichten: PSV ontsnapte in de eerste helft, maar werd bestolen in de tweede.

Het ging voorafgaand aan de wedstrijd over de veranderingen die Schmidt doorvoerde. André Ramalho speelde voor Jordan Teze, maar de meeste aandacht ging uit naar de keeperswissel. Het slechte optreden tegen FC Twente kostte Joël Drommel de kop en dus koos Schmidt opnieuw voor Mvogo.

PSV kreeg al na ruim één minuut spelen een grote kans in het King Power Stadium. Mario Götze stak Joey Veerman weg en de PSV'er stuitte op doelman Kasper Schmeichel. Daardoor werd Leicester meteen op scherp gezet. Het ging in de openingsfase op en neer, waarbij vooral opviel hoe slordig beide ploegen aan de bal waren. De spelers waren de bal binnen de kortste keren weer kwijt.

Na een fase waarin PSV en Leicester gelijkwaardig aan elkaar waren, trokken de Engelsen het initiatief meer naar zich toe. Veerman kreeg de grootste kans voor PSV, maar stond aan de basis van het grootste gevaar voor Leicester. De middenvelder uit Purmerend verloor knullig de bal, waardoor Kelechi Iheanacho op Mvogo af kon gaan: de Zwitser redde. Daarna raakte Harvey Barnes de lat. Tot aan de rust was het een kwestie van overleven voor PSV.

PSV in tweede helft bestolen
PSV het het tij vroeg in de tweede helft kunnen keren, ware het niet dat de arbitrage geen strafschop toekende aan Cody Gakpo nadat hij overduidelijk onderuit geschoffeld werd in het strafschopgebied. Omdat er geen VAR is, bleef PSV bestolen achter. Omdat Eran Zahavi niet in de wedstrijd zat, voerde Schmidt rond het uur een wissel door. Ritsu Doan kwam erin, waardoor Gakpo in de punt van de aanval ging spelen.

PSV kwam in de tweede helft sterk voor de dag en voelde dat er meer in zat dan een gelijkspel of eventueel een kleine nederlaag. Omdat het steeds net niet goed viel, kon Leicester, dat zelf ook weinig tot niets meer creërde, eenvoudig overeind blijven. De return in Eindhoven is over precies één week.