'Afkoopclausule van een miljard euro in nieuw contract van Barça-verdediger'

'Afkoopclausule van een miljard euro in nieuw contract van Barça-verdediger'

08-04-2022 08:45
39

Ronald Araújo gaat zijn contract verlengen bij FC Barcelona. De Uruguayaanse verdediger zal tot medio 2026 vast komen te liggen in Camp Nou en er wordt een gigantische afkoopclausule opgenomen in de verbintenis.

Met dat nieuws komt Fabrizio Romano vrijdagochtend op de proppen. De transferexpert weet dat het papierwerk zeer spoedig zal worden afgerond en dat Araújo dan zijn nieuwe contract bij Barcelona kan tekenen. Het is een kwestie van dagen voordat de bekendmaking wordt gedaan.

In de verbintenis wordt opgenomen dat de Uruguayaanse stopper, die dit seizoen in 35 officiële wedstrijden in actie kwam namens Barça, tot medio 2026 vastligt. Clubs die hem voor die tijd willen kopen, moeten maar liefst 1 miljard euro neertellen. Dat bedrag geldt als afkoopclausule.

Het volgende project voor Mateu Alemany, de technische man bij Barcelona, is het verlengen van de verbintenis van Gavi. De aanvallende middenvelder maakt een stormachtige ontwikkeling door en de Catalanen willen hem graag binnenboord houden.