ED: PSV gaat in gesprek met Gomes en wil Braziliaan aan officiële functie helpen

ED: PSV gaat in gesprek met Gomes en wil Braziliaan aan officiële functie helpen

08-04-2022 11:44
66

PSV denkt aan een officiële functie voor Heurelho Gomes. De Braziliaanse keeper komt binnenkort op bezoek in Eindhoven en zal dan in gesprek gaan met de club.

Gomes is de komende dagen in Nederland en zal dan ook een bezoek brengen aan PSV, de club waar hij groot werd en de bijnaam 'O Goleiro Grande' kreeg aangemeten. Het is in eerste instantie bedoeld om de 'banden aan te halen', zo schrijft het Eindhovens Dagblad, maar er zal dan ook gesproken gaan worden over een officiële rol die de 41-jarige Gomes kan uitvoeren.

Wedden

Meer odds

De gewezen doelman woont weer in Brazilië, maar dat hoeft geen probleem te zijn. PSV denkt aan een nieuwe functie die Gomes ook kan uitvoeren als hij in zijn vaderland is. Hoe dat ingevuld gaat worden, moet nog besproken worden. Ook daar zal de komende dagen over gesproken worden.

In 2004 nam PSV Gomes over van Cruzeiro en dat bleek een gouden greep. In de vier seizoenen dat O Goleiro Grande het Eindhovense doel verdedigde, werd de club kampioen en maakte het ook furore in Europa. De liefde tussen het PSV-publiek en Gomes is er altijd gebleven en vaak werd er om een terugkeer van de Braziliaan geroepen. Die lijkt er nu, zij het niet meer als speler, van te komen.