'Hoorde van vrienden als Ramalho en Neres dat Nederland een mooi voetballand is'

'Hoorde van vrienden als Ramalho en Neres dat Nederland een mooi voetballand is'

08-04-2022 13:58
21

Felipe Pires is één van de spelers die ADO Den Haag tussentijds binnen heeft kunnen halen, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De 26-jarige Braziliaan stond onder contract bij SK Dnipro-1, maar kon Oekraïne dankzij een speciale regeling van de FIFA tijdelijk verlaten.

Na de Russische inval sprong Pires direct in de auto. "Ik kwam in Polen, maar ook daar voelde ik me niet veilig. Ik ben vervolgens naar Roemenië gereden. Tussendoor durfde ik niet te stoppen en ben ik alleen maar door blijven rijden. 26 uur lang reed ik door met alleen een flesje water en een banaan", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Nadat hij weer terug was in Brazilië, diende de kans zich aan om in Nederland te gaan voetballen. "Ik dacht eerst: ik wil niet bij een team van het tweede niveau spelen. Maar mijn zaakwaarnemer vertelde me dat ADO een heel grote club is en in de eredivisie thuishoort. Toen was ik verkocht." Het advies van twee oude bekenden deed de rest. "Ik hoorde van vrienden van me, zoals André Ramalho en David Neres, dat Nederland een mooi voetballand is. Mede daarom ben ik hier."

ADO speelt nog vijf competitieduels plus het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Jong PSV, daarna gaat de winnaar van de eerste periode de play-offs in. Pires hoopt daarin nog van waarde te kunnen zijn. "Tegen Helmond Sport (vrijdagavond, red.) kan ik twintig à 25 minuten spelen, volgende week ga ik de hele week keihard trainen en kan ik er een hele wedstrijd staan. Ik weet zeker dat ik nog belangrijk kan gaan zijn", kondigt hij aan. "Ik kijk vooral uit naar de play-offs. Wedstrijden waar de druk vol opstaat, dat wordt mooi. Ik hoop dat ik ADO aan promotie kan helpen. Dat is wel het doel waarmee ik hier ben gekomen."