Go Ahead duwt Willem II in sfeervolle Adelaarshorst dieper in degradatiezorgen

08-04-2022 21:49 Laatste update: 21:49
47

Willem II moet zich serieus zorgen gaan maken in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij Go Ahead Eagles verliest de ploeg van trainer Kevin Hofland met 4-0. De doelpunten werden gemaakt door Isac Lidberg, Iñigo Córdoba, Ogechika Heil en Marc Cardona.

De beginfase verliep rustig, maar naarmate de eerste helft vorderde nam Go Ahead Eagles het heft in handen. De thuisploeg beloonde zichzelf na 26 minuten spelen, al had het daar wel wat geluk bij nodig. De bal bleef na een hoekschop hangen in het strafschopgebied van Willem II en na een ouderwetse scrimmage schoot Lidberg de bal achter een kansloze Timon Wellenreuther.

Willem II was na de openingstreffer helemaal van de leg en moest niet veel later ook de 2-0 slikken. Córdoba profiteerde op aangeven van Mats Deijl van de slordige Willem II-defensie en zorgde voor een euforische stemming in Deventer.

Na rust kwam er een ander Willem II op het veld, maar de aansluitingstreffer wilde maar niet vallen. Go Ahead mocht daarvoor keeper Andries Noppert bedanken. De lange sluitpost tikte op fabelachtige wijze een kopbal van Jizz Hornkamp uit zijn doel. Een aantal minuten later besliste Heil de wedstrijd definitief in het voordeel van Go Ahead door de 3-0 te maken. Cardona liet het Go Ahead-publiek ongeveer tien minuten voor tijd een laatste keer juichen met de 4-0.

Door de overwinning mag Go Ahead stiekem blijven dromen van de play-offs om Europees voetbal (en is het zeker van nog een jaar Eredivisie-voetbal). De ploeg van Kees van Wonderen staat op plaats negen met 36 punten. Daarmee staat het vijf punten achter nummer zeven Vitesse. Willem II moet naar onderen kijken en staat op de gevaarlijke vijftiende plaats. Nummer zestien Sparta heeft één punt minder, maar drie wedstrijden minder gespeeld. Ook Fortuna Sittard kan Willem II nog passeren.