08-04-2022 21:54 Laatste update: 21:59
69

FC Emmen, FC Volendam en FC Eindhoven hebben goede zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Emmen kan volgende week, op bezoek bij FC Dordrecht, directe promotie naar het hoogste niveau veiligstellen.

FC Emmen - Jong AZ 3-0
FC Emmen stevent in volle vaart af op het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis werd Jong AZ met 3-0 verslagen door doelpunten van Miguel Araujo, Ole Romeny en Rui Mendes. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Emmen tien punten voorsprong op nummer drie FC Eindhoven. Mocht er volgende week gewonnen worden van FC Dordrecht, dan is directe promotie naar de Eredivisie een feit.

FC Volendam - De Graafschap 3-1
FC Volendam heeft een cruciale driepunter gepakt tegen De Graafschap in de strijd om directe promotie. Na een doelpunt van Robert Mühren wisten De Superboeren via Mees Kaandorp wat terug te doen, maar na rust bezorgde Daryl van Mieghem Volendam - uitegerekend tegen zijn oude club - weer de voorsprong. Koen Blommestijn zorgde diep in blessuretijd voor de 3-1.

Volendam blijft daarmee op plaats twee staan met 68 punten uit 34 wedstrijden. Het houdt daarmee de voorsprong van vier punten op FC Eindhoven in stand.

FC Eindhoven - Almere City 3-1
FC Eindhoven deed wat het moest doen tegen bij periodekoploper Almere City, maar zag hoe concurrenten Emmen en Volendam ook een driepunter pakten. Tim Receveur zette Almere na zes minuten op voorsprong, maar door doelpunten van Charles-Andreas Brym (2x) en Jort van der Sande won Eindhoven met 3-1. Daarmee mag het blijven hopen op promotie naar de Eredivisie.