Bloedstollende slotfase bij Sevilla - Granada, cruciale driepunter voor Newcastle

08-04-2022 23:17
3

Borussia Dortmund doet wat het moet doen in de Bundesliga en blijft plaats twee stevig in handen houden in de Bundesliga. Sevilla klimt in Spanje naar de tweede plaats na een overwinning op Granada, terwijl Newcastle United drie cruciale punten pakt in de strijd om degradatie in de Premier League.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 0-2
Een zakelijke overwinning voor Dortmund op bezoek bij Stuttgart. De thuisploeg werd met 0-2 verslagen door doelpunten van Julian Brandt. Die kwam na twee minuten spelen binnen de lijnen voor de geblesseerd geraakte Giovanni Reyna en besliste de wedstrijd eigenhandig. Door de overwinning blijft Dortmund Bayern München achtervolgen, al is de achterstand zes punten (en Bayern heeft één wedstrijd minder gespeeld).

Sevilla - Granada 4-2
Een vermakelijke wedstrijd tussen Sevilla en Granada, waarin de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. Dat deed het echter pas na een bloedstollende slotfase. Darwin Machís zette Granada in de eerste helft op voorsprong, maar Sevilla draaide het om via doelpunten van Diego Carlos en Lucas Ocampos.

In minuut 88 leek Víctor Díaz Granada naar een 2-2 gelijkspel te schieten, maar in de blessuretijd van de wedstrijd sloeg Sevilla nog twee keer toe. Rafa Mir (minuut 93) en Alejandro 'Papu' Gómez (minuut 99) zorgden voor de 4-2 eindstand. Sevilla blijft door de overwinning bovenin meedraaien in de Primera División. Het staat tweede.

Newcastle United - Wolverhampton Wanderers 1-0
Drie cruciale punten voor Newcastle in de strijd tegen degradatie. Spits Chris Wood maakte zijn eerste treffer in het St. James Park, nadat hij zelf een penalty wist te versieren. Door de overwinning stijgt Newcastle naar de veertiende plaats. Het staat inmiddels tien punten los van nummer achttien Burnley.