Berghuis: 'Ten Hag heeft Antony en mij in hetzelfde elftal willen krijgen'

Berghuis: 'Ten Hag heeft Antony en mij in hetzelfde elftal willen krijgen'

9 april - 08:29
24

Steven Berghuis heeft bij Ajax een transformatie ondergaan. Waar hij bij Feyenoord vooral als rechtsbuiten werd geposteerd, speelt hij in Amsterdam vooral op de tienpositie. Dat gaat Berghuis uitstekend af.

Ook bij Ajax begon Berghuis op rechts, maar trainer Erik ten Hag had een andere rol voor hem in gedachten. "Uiteindelijk is dat de plek geworden waar ik het meest heb gespeeld en een goede ontwikkeling heb doorgemaakt. Ik werd daarvoor echt als rechtsbuiten gezien. Maar deze trainer heeft mijn kwaliteiten op een net andere positie gebruikt en geprobeerd Antony en mij in één elftal te krijgen, waar het bij andere coaches misschien Berghuis of Antony zou zijn", zegt Berghuis in gesprek met De Telegraaf.

"Ik zei van de week tegen mijn vader dat ik links op het middenveld kwam te staan toen Ryan Gravenberch Covid-19 had, ik naar de nummer-tien-positie ging toen Davy Klaassen even geblesseerd raakte en ik na de blessure van Antony weer rechtsbuiten werd. Het zegt iets over mijn multifunctionaliteit en beschikbaarheid, denk ik. Hoe ik het als rechtsbuiten moet invullen, weet ik wel, want daar heb ik vijf jaar gespeeld", zegt Berghuis.

Berghuis is onder de indruk van Ten Hag, die Ajax wellicht verlaat voor Manchester United. Die verhalen gaan rond in Engelse media. "Ik ben natuurlijk nog niet zo lang bij Ajax, maar als je ziet wat de trainer al bijna 4,5 jaar met de groep bereikt, het gemiddeld aantal punten en tot twee keer toe overwintering in de Champions League met daarbij zelfs een halve-finaleplaats, dan wordt het een uitdaging voor de nieuwe trainer, maar ook voor de club. Zijn handtekening staat op ons spel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie